Általános szerződési feltételek

Hatályos: 2020. július 10.-től

A jelen Általános Szerződési Feltételek a SZELFI VILÁG Kft. (székhely: 4024 Debrecen Rákóczi utca 49., Cg.: 09-09-031817, adószám: 27986073-2-09) székhelyén és weboldalán bemutatott szolgáltatást igénybe vevők jogait és kötelezettségeit tartalmazza az alábbiak szerint:

 1. ÁSZF: Jelen Általános Szerződési Feltételek, amelyet a Szolgáltatónak jogában áll egyoldalúan módosítani. A módosítást köteles haladéktalanul a SZELFI VILÁG Kft. weboldalán közzétenni.
 1. Szolgáltató vagy Üzemeltető: SZELFI VILÁG Kft. (székhely: 4024 Debrecen Rákóczi utca 49., Cg.: 09-09-031817, adószám: 27986073-2-09)
 1. Vendég: Az Üzemeltető által nyújtott szolgáltatást igénybe vevő. Lehet minden kis- és nagykorú magyar és külföldi állampolgár, nagykorú kíséretével 12. életévét be nem töltött magyar és külföldi állampolgár, valamint magyar vagy külföldi jogi személy.
 1. Felek: Szolgáltató/Üzemeltető és a Vendég együtt
 1. Installációk: a múzeum területén elhelyezett, a kiállítóterek berendezési tárgyait képező kiállítási darabok.
 1. Portál: a selfietime.hu weboldal.
 1. A szolgáltatás igénybe vételének nem előfeltétele az előzetes foglalás
 1. Az installációk helyszíne:

4024 Debrecen Rákóczi utca 49. (továbbiakban helyszín)

 1. A jegyek a helyszínen korlátlan benntartózkodásra jogosítanak fel, azonban az Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy a túlzsúfoltság elkerülése érdekében maximalizálja egyes időszakokban a benntartózkodás időtartamát 90 percre, amennyiben ez indokolt.
 1. Rendezvényterem: olyan különálló rész és helyiség, ahol lehetőség van arra, hogy nagyobb társaság (maximum 40 fő) közösen fogyasszon, beszélgessen és a foglalás intervallumában bármikor kimenjen a látogatóterekbe. 
 1. Fizetés: a helyszíneken készpénzben, bankkártyával.
 1. Eseti kedvezmény: mint pl. nyereményjátékok, akciók… stb.
 1. Voucher: ajándékutalvány

JEGYÁRAK

A Múzeumi jegyek árai:

3 éves kor alatt ingyenes

 1. Normál belépő (3-99 éves korig): 3500 Ft/ fő
 2. Családi kedvezmény: (legalább 4 fő esetén, két szülő és legalább két 12 év alatti gyerek) 2500Ft/fő.
 3. Csoportos kedvezmény:

15-20 fő: 2300 Ft/fő

21-30 fő: 1990 Ft/fő

31 fõtõl: 1490 Ft/Fő

4. Diák belépő: 2500.-Ft/Fő

5. Csoportos diák belépő: 1990.-Ft/Fő

6. Voucher/ajándékutalvány:

Normál: 3500Ft/fő

Családi (min. 4 fő, melyből 2 fő 12 év alatti gyermek): 10000.-Ft

A voucher/ajándékutalvány más kedvezményekkel nem összevonható.

 1. A felsorolt kedvezmények nem összevonhatók. 

(2) A vendég a helyszínen személyesen fizethet készpénzben, bankkártyával, SZÉP kártyával, AJI ajándékutalvánnyal.

(3) Jégyárainkról részletes tájékoztatást talál a weboldalunkon:  www.selfietime.hu.

NYITVATARTÁSI IDŐK

Időpontfoglalás szükséges a múzeum látogatásához, mely bármelyik elérhetőségünkön foglalható.

A nyitvatartási idő egyszeri vagy hosszútávú változásáról a Szolgáltató weboldalán, Facebook és Instagram felületén is tájékoztatja a Vendégeket.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

 1. A Helyszín látogatását mindenki kizárólag saját felelősségére teszi.
 1. életévét be nem töltött személy kizárólag nagykorú kísérővel veheti igénybe a szolgáltatást.
 1. Minden kiállított installáció az Üzemeltető tulajdonát képezi, károkozás esetén az Üzemeltető a kár megtérítését a vendégre hárítja.
 1. Az elveszett értéktárgyakért (kabát, táska, pénztárca stb.) nem vállalunk felelőssé
 1. A jegy megvásárlásával a vendég elfogadja a Szolgáltató házirendjét.

RENDEZVÉNYEKTERMEK HASZNÁLATA

 1. A rendezvénytermek igénybevételének előfeltétele a SELFIE TIME Debrecen rendezvénytermei házirendjének elolvasása, tudomásul vétele és aláírása.
 1. Gyermek zsúrok lebonyolítása esetén a vendég köteles a Múzeum házirendjét betartatni a gyerekekkel. 
 2. A rendezvény és annak feltételei akkor kerülnek a rendezvény-naptárunkba, ha az árajánlatot írásban visszaigazolja, elfogadja a megrendelő és megegyezés szerint elutalja a díjbekérő összegé
 1. A termek bérlésére kizárólag e-mailes felületen van lehetőség az info@selfietime.hu címen, illetve a kapcsolattartó kolléga által küldött árajánlat elfogadásának, kifizetésének ellenében.

HÁZIREND

 1. A kiállított tárgyak csak saját felelősséggel használhatók, a kihelyezett tájékoztatókon feltüntetett módon.
 1. A kiállított installációknál elhelyezett ismertető, tájékoztató és tiltó táblákon szereplő szövegek és intelmek betartása kötelező!
 1. A vendég az egyes installációknál köteles figyelembe venni és betartani a figyelmeztető táblákon jelzett felhívá Az esetlegesen, a tiltó szavak és táblák ellenére történő balesetekért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.
 1. Étel- illetve italfogyasztás a látogatótér területén szigorúan tilos.
 1. A labda medence saját felelősségre vehető igé A medence szélére felmászni, cipővel bemenni, a medence széléről ugrálni tilos, melyeket az ott elhelyezett tiltó táblák is jelölnek!
 1. A kihelyezett installációk nem rendeltetésszerű használata (pl.rángatás, ugrálás, rongálás, stb.) szigorúan tilos.
 1. A vendég köteles a szolgáltató által biztosított területen az alapvető múzeumi viselkedési normákat betartani.
 1. A lépcsőket a vendég köteles rendeltetésszerűen haszná
 1. A helyszín egész területén tilos a rohangálás.
 1. A jegyek a helyszínen korlátlan benntartózkodásra jogosítanak fel, azonban az Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy a túlzsúfoltság elkerülése érdekében maximalizálja egyes időszakokban a benntartózkodás időtartamát 90 percre, amennyiben ez indokolt.

PÉNZVISSZATÉRÍTÉS

Belépőjegyek árát a pénztártól való távozást követően nem áll módunkban visszatéríteni.

VOUCHEREK, AJÁNDÉKUTALVÁNYOK

 • A kiállítástól számított 6 hónapig érvényesek, mely annak lejárta előtt kérésre meghosszabbítható.
 • Voucher/ajándékutalvány ára: 3500.-Ft/fő.
 • Fizetési módok: helyszínen készpénzben, bankkártyával, SZÉP kártyával, a weboldalon keresztül átutalással a Szolgáltató bankszámlájára.

Az internetes jegyvásárlás menete

A jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően a webáruházak kötelesek 48 órán belül visszaigazolni a Vásárló megrendelését. Abban az esetben, ha a Vásárló Belépőjegyet vásárol a Szolgáltató rendszerén keresztül, a jegyvásárlás a fizetés sikeres megtörténte után gyakorlatilag azonnal, valós időben megtörténik, és a Vásárló a megrendelt Belépőjegyeket elektronikus formában azonnal kézhez kapja. Így a 48 órán belüli megrendelés-visszaigazolás helyett a Vásárló magát a Belépőjegyet is tartalmazó visszaigazoló e-mailt (vagy más elektronikus formátumú üzenetet) veszi kézhez.

Amennyiben a Vásárló a vásárlást követő néhány percen belül nem kapja meg a megvásárolt belépőjegyeket, ennek oka feltételezhetően kapcsolati hiba. Fontos, hogy ebben az esetben a Vásárló ne ismételje meg a tranzakciót, hanem haladéktalanul lépjen kapcsolatba a Szolgáltató Ügyfélszolgálatával (+36-30-016-7960), amely a problémát orvosolja. Ugyanakkor felhívjuk Vásárlóink figyelmét arra, hogy ha 48 órán belül nem kapott visszaigazolást a megrendeléséről, úgy mentesül az ajánlati kötöttség alól, azaz a továbbiakban nem köti őt a megrendelése és nem köteles azt átvenni, kifizetni.
Vételár, fizetési és szállítási feltételek

A vételár kiegyenlítésére, közvetlen banki utalással, vagy Barionon keresztül, online kártyás fizetéssel van lehetőség rendezni. Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

A banki fizetés során felmerülő esetleges hibákért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

A vásárlást megerősítő automatikus visszaigazoló e-mailt a Szolgáltató a Vásárló által megadott e-mail címre küldi meg. A hibás e-mail cím megadásából fakadó minden kárért a Vásárlót terheli a felelősség.

Jegytípus

 • E-ticket. A vásárlást követően a Szolgáltató egy e-mailt küld a Vásárló által megadott e-mail címre, amely csatolt dokumentumként tartalmazza az E-ticketet. Az E-ticket egy teljes értékű elektronikus Jegy. Az E-ticketen lévő számsor és a rendelés száma szükséges a beléptetéshez. A kódot a Rendezvény helyszínén belépéskor ellenőrzik.

Jegyeinket a helyszínen készpénzzel, bankkártyával vagy SZÉP kártyával lehet megvásárolni. Interneten keresztüli jegyvásárlás banki átutalással vagy online bankkártyás fizetéssel lehetséges.

Elállás jog

 • Abban az esetben, ha a Vásárló olyan jegyet vásárolt, amely nem adott időpontra szól (pl. bármikor felhasználható múzeumi belépők stb.) akkor ezek a jogok az alábbi módon érvényesíthetők:
 • a) Az elállási és felmondási jog a fent részletezett esetekben a vásárlástól számított 14 napon belül gyakorolható, a jelen ÁSZF 2. mellékleteként csatolt elállási és felmondási nyilatkozatminta felhasználásával, vagy erre irányuló egyéb egyértelmű nyilatkozat útján.
 • b) olyan e-ticket vagy voucher esetén, amely nem adott időpontra szól (pl. bármikor felhasználható múzeumi belépők stb.) a Vásárlónak meg kell jelölnie az e-ticketen/voucheren szereplő kódszámot. Nyilatkozni kell továbbá arra nézve, hogy a Vásárló a jegyet nem használta fel. A jegyet nem szükséges megküldeni, mert azt a Szolgáltató elektronikusan érvényteleníti

A Szolgáltató Szolgáltatásának korlátai

 • A Vásárló tudomásul veszi, hogy az internet sajátosságai miatt a Rendszer folyamatos üzemeltetése a Szolgáltató előzetes tudta és szándéka ellenére is megszakadhat. A Szolgáltató ennek megfelelően nem garantálja a Szolgáltatás és a kapcsolódó honlap hibamentes és zavartalan működését, illetőleg hogy a Szolgáltatáshoz való hozzáférés folyamatos vagy hibamentes lesz.
 • A Szolgáltató jogosult a Szolgáltatás vagy a kapcsolódó honlap karbantartása érdekében, vagy egyéb biztonsági megfontolások miatt a Szolgáltatást részlegesen vagy teljes egészében szüneteltetni minden előzetes tájékoztatás vagy értesítés nélkül.
 • A Szolgáltató csak a neki felróható szándékos vagy súlyosan gondatlan hibákkal okozott károkért felel. A felelősség mértéke nem haladhatja meg a vásárlási tranzakció értékét.
 • A Vásárló tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató nem felelős semmilyen olyan kárért vagy visszaélésért, amely a bankkártyával történő fizetés során vagy következtében keletkezik.
 • A Szolgáltató kizárja a felelősséget minden olyan kárért, amelyet a Vásárló, a Rendezvényszervező, vagy harmadik személy szerződés- illetve jogellenes tevékenysége vagy mulasztása okozott.

Amennyiben a Belépőjegyen más nem kerül feltüntetésre, a Belépőjegy egyszeri alkalommal történő belépésre jogosítja fel annak felmutatóját, egy főt. Elveszett, megrongálódott, megsemmisült Belépőjegy pótlására nincs lehetőség.

Bizonyos Belépőjegyek csak bizonyos felhasználó kört jogosítanak fel a belépésre (családi jegy, csoportos jegy, stb.) A jogosultság meglétét a Szolgáltató a vásárláskor nem vizsgálja. A helyszínen a belépés mindaddig megtagadható, amíg a használat jogosultságát a belépőjegy felmutatója nem igazolja. Az ilyen indokból történő kizárás esetén a jegy Vásárlója illetve a Belépőjegy felmutatója kártérítésre nem jogosult.

AZ ÁSZF ELFOGADÁSA 

 A vendég a Szolgáltató területére való belépéssel, illetve a belépőjegy megvásárlásával elfogadja a Szolgáltató Általános Szerződési Feltételeit.

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ 

Bővebben:

 https://selfietime.hu/adatvedelem

PANASZKEZELÉS

Amennyiben a vendégnek a nyújtott szolgáltatással, a vendégek jogaival és kötelezettségeivel kapcsolatos vagy egyéb kérése, kérdése, észrevétele van, keresse fel az Üzemeltetőt az alábbi elérhetőségen: 

 • SZELFI VILÁG Kft.
 • E-mail: info@selfietime.hu

  Az Üzemeltető a részére küldött megkereséseket legkésőbb nyolc (8) munkanapon belül kivizsgálja és megküldi a választ a vendégnek az általa megadott értesítési címen. Amennyiben a megkeresés nem kezelhető nyolc (8) munkanapon belül, a Szolgáltató a megkeresést a lehető legrövidebb időn belül teljesíti.

IRÁNYADÓ JOG, JOGÉRVÉNYESÍTÉS

A jelen ÁSZF-re a Szolgáltató székhelye szerinti jog az irányadó. Felek megállapodnak abban, hogy a közöttük felmerült vitás kérdéseket megkísérlik békés úton rendezni. Amennyiben a vita békés úton történő rendezése nem vezet eredményre, úgy a felmerülő jogviták tekintetében Felek kikötik a Szolgáltató székhelye szerinti bíróság illetékességét.

HASZNÁLT NYELV

Az ÁSZF magyar nyelven készült.